martes, 6 de xuño de 2023

DO PRUDENTE SABER E O MÁXIMO POSIBLE DE SABOR [SERIGRAFÍA]

É un proxecto de Teófila Ruiz Kulianos para Do Paraná e esta é a 2ª edición. Un concurso que premiará ao orixinal seleccionado, coa edición de obra en papel A3 de calidade, a 3 tintas e ao proxecto de colaboración autoral-editorial, cunha estadía de dúas semanas (50 hs.) no taller, que inclue a asistencia técnica, estampa e materiais.

“Sapientia: ningún poder, un pouco de prudente saber
  e o máximo posible de sabor” (Roland Barthes)

Crease co propósito de valorar e expandir a técnica serigráfica como medio de creación, experimentación e edición. Aspira a difundir orixinais múltiples e procesos creativos.

Promove relaciones dialóxicas entre autor*s e editora, dando cabida ás tendencias contemporáneas da imaxe impresa, donde as cualidades expresivas do estampado, poden ser momento ou elemento dun percorrido artístico pluridisciplinar e máis polimorfo. Pretende desacralizar o feito artístico pluralizando o acceso ás técnicas e a democratización dos saberes, partillando co público os procesos de produción.

Poderán optar ao premio *s interesad*s no ámbito da edición de arte, libro de artista, poesía, ilustración, deseño gráfico e de produto, artesanía, téxtil de autor*, instalación…  que presenten orixinais editables a través da técnica serigráfica.

Poderase participar en calquera das dúas categorías (Saber & Sabor) ou  nambas. O premio otorgarase a 1 participante por categoría.

O xurado está constituido por recoñecid*s profesionais nos seus ámbitos de actuación. A súa composición farase pública oportunamente e aparecerá nesta web  nos medios de comunicación. Actuará en pleno, en sesión a seren posible única. As deliberacións serán secretas e delas  redactarase a acta correspondente.

O prazo de admisión de orixinaia e proxectos será o luns 4 de setembro de 2023.

Podedes ver as fotos e vídeo da 1ª edición 2015 (10 años do taller) aquí 

Bases de participación: Español Galego

PREMIO SABER

Edición en papel de calidade, a 3 tintas. A edición, que estará a cargo de DP, promotora do evento, será de 50 exemplares e 5 P/A, numeradas e asinadas pola/el gañadora/or en acto público. 45 exemplares  entregaranse á autor/a. Os dez restantes destinaranse: 2 ao Taller Do Paraná, con destino aos fondos da súa colección, 1 para cada membro do xurado, 1 para Manifestempe, Federación Nacional da Estampa de Francia e os restantes para sortear entre *s asistentes á entrega de premios.

PREMIO SABOR

Premiarse ao proxecto orixinal que inclua á serigrafía tradicional ou experimental como parte sustancial.

Formato: libre. A forma artística, de unha (rapport) ou varias pezas finais.  Os soportes a estampar (provistos pol* autor-autora) deben ser planos. Poden ser teas, feltro, piel, cerámica, lenzos, madeira, metacrilato, goma eva, pvc, ademáis de fotos, revistas…

Valorarase a súa conceptualización: libro de artista, collage, instalación, documentación en vídeo…

A-o participante seleccionado/a poderá asistir ao taller unhas 2 semanas (50 h, horarios a convir) para experimentar, aprender  co-producir. Dispondrá de todos os materiaiss do taller (tintas, aditivos, emulsión, pantallas, etc.) da maquinaria (insoladora, máquina plana con bomba de vacío, mesa de 3,40 metros, pulpo 6 tintas) e de asistencia técnica para estampar.

COMO PARTICIPAR

Consultando as Bases de Participación. Enviando toda a documentación do Dossier.

Se oo desexan, compartindo evento en redes sociais. Clicando ‘gostame’ en Facebook e Instagram

Os orixinaiss deberán reunir certas condicións técnicas que están detalladas nas Bases de Participación.

 

DOSSIER Toda a documentación  enviarase a  info@doparana.com indicando en asunto “Premio DO PRUDENTE SABER & O MÁXIMO POSIBLE DE SABOR”, Categoría elixida  e  nome e apelido, con data límite, o 4 de setembro ás 24.00 h.

DOCUMENTACIÓN A APORTAR (descargar e cumplimentar os siguientes formularios)

  1. Ficha de inscripción
  2. Autorización de imaxes
  3. Ficha de obra por cada unha das obras postuladas, sen limitación no número de orixinais por autor-a.

 

Animádevos a participar!
 

 

Ningún comentario:

Publicar un comentario

¡Anímate a participar cos teus comentarios!